2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy-Magyarország fociban forr össze

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2011. Június 23.

A Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság elődöntője idén is a szokott módon, kánikulában és kitűnő hangulatban zajlik a legszebb Tisza-parti kisvárosban. Az eddigi mérkőzéseken Rimaszombat és Magyarkanizsa csapata szerepelt a legeredményesebben.

A labdarúgópályán - a fiatalok körében - évről évre megvalósul a kitűnő labdarúgó, s nemzetimádó Kű Lajos álma. Az Aranycsapat Alapítvány elnöke idén is megszervezte a Kárpát-medencei fiatal focisták legnagyobb nemzetközi tornáját, amely valójában nemzeti, hiszen a sport révén - legalább lélekben - összeforr az, ami összetartozik, vagyis egy pattogó bőrgolyó révén Nagy-Magyarország visszatér.

Az össznemzeti tornához - Vincze László országgyűlési képviselő közbenjárásával, Kőrösi Tibor polgármester hathatós támogatása révén - Csongrádon idén is megfelelő háttértámogatást sikerült teremteni. A Csongrád Megyei Önkormányzat, a Csongrád Város Önkormányzata, a Népfőiskola Alapítvány, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Tököl Város Önkormányzata, s a Csongrádi Közműszolgáltató Kft. által biztosított támogatás mellé igen sok vállalkozás adott aprónak tűnő, de a maga nemében mégis óriási támogatást. Úgy tudjuk, a szervezők szívesen fogadják még a további felajánlásokat, sőt, mindazok esetleges támogatását is, akik az elmúlt két évtizedben a határainkon túlról települtek Csongrádra, itt megvetették a lábukat, megélnek, így egyszer-kétszer akár "zsebbe is nyúlhatnának".

Az elődöntőre a burgenlandi csapat nem érkezett meg, de így is 80 fő ellátásról gondoskodik a Törköly Péterné vezette Csongrádi Városellátó Intézmény, valamint a szervezést összefogó Kiss István, a Csongrád-Turbó TSE elnöke. Az ifjú focisták és edzőik maximálisan elégedettek. Az étkezés és a szállás mellett a szervezők ugyanis különféle programokról is gondoskodtak, így - Kőrösi Tibor közbenjárására - idén is megkülönböztetett figyelemmel fogadták őket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol természetesen a Feszty-körképet is megtekintették.

A tegnap és ma lejátszott mérkőzéseken úgy tűnt, hogy a Magyarkanizsa, vagy a Rimaszombat lehet a döntőbe jutó - de természetesen még semmi nem dőlt el.

A szerda délutáni mérkőzések eredményei: Magyarkanizsa - Borsa: 3-0, Rimaszombat-Bereksom: 3-0. A mai, Borsa elleni mérkőzést a Rimaszombat 3-0 arányban nyerte.

Péntek este 6 órától Magyarkanizsa a Bereksommal mérkőzik, szombaton 9 órától pedig Magyarkanizsa gárdáját Rimaszombat próbálja legyőzni. A szombat esti ünnepélyes eredményhirdetés előtt, délután 3 órakor a Csongrád-Turbó TSE U15-ös csapatával mérkőzik majd az a válogatott, amelyben a nem továbbjutó három csapat legjobbjai vesznek részt.

Minden mérkőzés nyílt, a pálya mellé várják a szurkolókat, a belépés díjtalan!

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés