2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olimpikon – Mira ismét aranyérmes!

Hírek - Sport

FELGYŐ, BUDAPEST, SZÓFIA - 2013. Július 29.

Biatovszki Mira sportlövő a hétvégén aranyérmet szerzett a XXII. Nyári Siketolimpia Szófiában zajló küzdelmein. A felgyői származású, jelenleg az UTE színeiben versenyző, súlyosan hallássérült egykori csongrádi gimnazista három testhelyzetes összetett ötvenméteres puska versenyszámban utasította maga mögé a népes mezőnyt.

A csongrádi gimnáziumban érettségizett felgyői származású Biatovszki Mira már a Taipeiben 2009-ben megrendezett XXI. Nyári Siketolimpián is bravúros küzdelemmel szerzett aranyérmet.

A huszonegy éves sporttehetség a Szófiában zajló világversenyen 557 körös alaperedményével a második helyen került a döntőbe. A fináléban kiemelkedő teljesítményt nyújtva, 98,3 körrel megelőzte az előtte 6 körrel vezető orosz Júlia Csursinát (651,4), így 655,3-mal megnyerte a versenyt. (A részletes eredménylista itt érhető el.)

A jelenleg az Újpesti TE színeiben versenyző Biatovszki Mira szombati eredményéről Kissné Oroszi Edit utánpótlás-kapitány az Utánpótlássport.hu hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy „a kiváló ifjú sportoló csodálatosan fejlődik, de nem a most nyújtott eredménye a legjobb, sokkal jobbra is képes, de Szófiában most ez is elegendő volt a győzelemhez”.

Az idei Héraklész Gálán is díjazott Biatovszki Mira tavaly az épek között nyert Európa-bajnoki címet, ezért az edzője szerint azért is példás volt a hétvégi teljesítménye, mert az esélyesség terhét is el tudta viselni, hiszen mindenki egyértelműen az aranyérmet várta tőle.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés