Disznótort tartottak az iskolában
Hírek - Közélet |
CSONGRÁD - 2014. December 18.
A diákoknak nem csak a téli hagyományos disznótoros fogások ízét kell megismerniük, hanem azt is tudniuk kell, miből és miként készülnek az étkek. Nagy vonalakban ezzel indokolta Topsi Bálint plébános, hogy miért tartottak december 15-én hagyományos disznóvágást a csongrádi egyházi tanintézmény udvarán. Mint mondta, a házi nevelésű sertést egy csongrádi hívő igen jutányos áron, részben támogatásként ajánlotta fel a plébániahivatal részére. Sok gyermek számára újdonságot, s felejthetetlen élményt jelentett a pár órás rendhagyó szabadtéri elfoglaltság.
A piroskavárosi plébános szerint azon gyermekek, akik már részt vettek ilyen jellegű családi eseményen, nem sok újdonságot láthattak, számos gyermek azonban Csongrádon is csak legfeljebb bolti hűtőpultokban találkozik a húsételek legfőbb alapanyagaival, leginkább számukra kívántak e délután során élményekkel gazdagon átszőtt ismeretszerzési lehetőséget nyújtani.
A tanárok és szülők, s – részben – a diákok közreműködésével elkészült hurkát, kolbászt, pörköltet és egyéb disznótoros finomságokat a tornateremben megterített asztaloknál pillanatok alatt elfogyasztották a tanulók.
Fotók: Gyovainé Kósa Erika
Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.