2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nótaest – Öltözzenek rétegesen!

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Október 25.

Néhai László Imre nótaszerző emlékére a László Imre Batári Kör minden évben rendez Csongrádon emlékestet. Az ez évi program a Magyar Király-díszteremben a szokottnál korábban, szombaton már 15 órakor megkezdődik. A műsorban a csongrádi dalkörök mellett közreműködnek vidéki dalárdák is. Csakhogy, a korábban kikapcsolt gázszolgáltatás miatt a művelődési központ épületében nem működik a fűtési rendszer. A Csongrádi Városkép Kft. vezetése helyett az új önkormányzati képviselő-testület tagjai oldották meg átmenetileg a terem fűtését. A helyi vállalkozó által szombat délelőtt felajánlott fűtőegységekkel a termet dél óta előfűtik, de ettől függetlenül a program résztvevői számára ajánlott a réteges öltözködés.

Az idei program szervezésébe az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Városkép Kft. eddigi gazdálkodása miatt „némi” hiba csúszott. Mint korábban megírtuk, az épületben hónapokkal ezelőtt kikapcsolták a gázszolgáltatást, ugyanis ennél a cégnél is úgy „takarékoskodtak”, mint az önkormányzatnál és számos intézményénél, vagyis nem fizették a számlákat.

Az ünnepi hétvége előtti utolsó munkanapon, szerdán megalakult új önkormányzat vezetése a városképnél sem tudta még lefolytatni a konkrét átadás-átvételt, azonban a cég vezetője sem segédkezett különösebben a problémák megoldásában. Mint Cseri Gábor alpolgármestertől megtudtuk, Molnár Ákos ügyvezető arról tájékoztatta, hogy próbáltak ideiglenes fűtési lehetőséget teremteni, de nem jártak sikerrel, ezért fűtetlen díszteremben kívánták fogadni a több száz vendéget. Az alpolgármester és Nagypál Sándor önkormányzati képviselő helyi vállalkozóktól kért segítséget. Az egyik helyi, kerthelyiséggel is rendelkező vendéglő tulajdonosa azonnal felajánlotta az eszközeit. A kölcsönbe kapott mobil fűtőegységekkel a program kezdetére megpróbálják felfűteni a termet. Ettől függetlenül a nótaest résztvevői számára ajánlott a réteges öltözködés, hiszen az ideiglenes fűtés nem biztosít stabil hőfokot.


Nagyításhoz kattintson a képre!

Az önkormányzati cégeknél és intézményeknél felhalmozott, százmilliós nagyságrendű kifizetetlen számlatartozás ügyében az új önkormányzati vezetés a jövő héten folytatja le a szükséges vizsgálatokat. Várhatóan akkor derül majd fény arra is, hogy a hivatalos fűtési idény kezdetére a művelődési központ épületének fűtését miért nem tudták megoldani. Nagypál Sándor önkormányzati képviselő – mint az önkormányzati képviselő-testület gazdasági bizottságának tagja – szombaton nem csak személyesen intézte az ideiglenes fűtést, hanem a kft-nél a körülményekről is érdeklődött. A városatyát arról tájékoztatták, hogy a korábbi, a gázszolgáltató felé fennálló tartozás jelenleg háromszázezer forint körül alakul. A cég gazdasági vezetője szerint ezt az összeget várhatóan a jövő héten tudják átutalni, így novemberben már elvileg lesz fűtés az épületben. Nagypál Sándor szerint ettől függetlenül a Városkép Kft-nél teljes körű önkormányzati vizsgálatot kell indítani.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés