2024. szeptember 08., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Mária és Adrienn nevű olvasóinkat.  Holnap Ádám napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Bebe és Charlie zárja a fesztivált

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 4.

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a XXIII. Körös-toroki Napok szombati programsora. Az üdülőterületen a főnapi éjszakán és hajnalon legalább annyian megfordultak, mint az azt megelőző két napon összesen. A területen sok ittasnak tűnő, „túlpörgött” fesztiválozót lehetett látni, de ennek ellenére sem volt kirívó rendbontás. A rendőrök, a polgárőrök és a biztonsági szolgálat tagjai összehangolt munkája is bizonyára közrejátszott abban, hogy – információink szerint – a területen egy vidéki bűnszervezet tevékenységének is sikerült megálljt parancsolni. Az ügyben a rendőrség vasárnap estig nem adott ki hivatalos közleményt, szerkesztőségünk azonban úgy értesült, hogy az intézkedés alá vont személyek egyik gépkocsijából – többek között – kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő. Az elsődleges tapasztalatok szerint nem csak a rendfenntartás, hanem a jegyrendszer is jól vizsgázott. A zárónapi rendezvények teljesen ingyenesek, így a nagyszínpadi koncertekre is díjtalan a belépés. Az idei fesztivált – este 10 óra és éjfél között – a csongrádi származású Bebe (Abebe Dániel) koncertje után Charlie produkciója zárja.

Mint korábban megírtuk, a különösen meleg és száraz idő miatt elrendelt országos tűzgyújtási tilalom miatt nem csak a háromnapos parti főzőversenyt, hanem a vasárnap esti tűzijátékot is betiltotta a katasztrófavédelem, ezért a XXIII. Körös-toroki Napok (KTN) idén égi fényparádé nélkül, viszont pazarnak ígérkező zenei kínálattal zárul. A nagyszínpadon este 8 és 10 óra között ad koncertet az Exon, majd a Dom zenekar, 10 órakor lép közönség elé a csongrádi származású Bebe (Abebe Dániel), őt 11 órától követi Charlie. A koncertek ingyenesek, a parkolásért azonban vasárnap este is fizetni kell.

Az üdülőterületen a főnapnak számító szombat délutánján már legalább annyi gépkocsi állt a kibővített külső parkolóban, mint az egy évvel ezelőtti szombat éjszakáján. Idén azonban a járművek elhelyezése nem okozott gondot, a szervezők ugyanis a szomszédos terület tulajdonosával is megállapodást kötöttek, így még éjfél után is viszonylag könnyen lehetett szabad helyeket találni. A száraz idő a közlekedést és a parkolást ugyan megkönnyítette, a szálló por azonban időnként az üdülőterületen is körbevette a fesztiválozókat.

A rendfenntartás igen hatékonynak bizonyult, a Csongrád Városi Rendőrkapitányság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak tevékenységét folyamatosan segítő Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai mellett idén a biztonsági szolgálat is profi munkát végzett. Szerkesztőségünkhöz az elmúlt három napban egyetlen, KTN-nel kapcsolatos panaszt megfogalmazó levél érkezett. Abban nem az érintett, hanem egy ismerőse nehezményezte, hogy az egyik KTN-es buliba jegy nélkül bejutó két személyt – miután távoztak egy időre – jegy nélkül már nem engedték vissza, s miután az egyikük emiatt leköpte az egyik őrt, az egyenruhás személyzet túl határozottan távolította el a köpködőt és a társát. Ettől eltekintve néhány verekedésnél és dulakodásnál is be kellett avatkozniuk, de mivel mindig sikerült kellően gyorsan reagálni, senki sem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Információink szerint az éjjel és hajnalban csak belépőjeggyel látogatható négy KTN-es helyszín beléptető kapuinál egyetlen hamis bérletet, illetve -jegyet sem találtak az ellenőrök. A parkoltatást végzők viszont – a korlátlan behajtásra jogosító, az üdülőtulajdonosoknak és a területen működő vállalkozásoknak járó, felmutatott behajtási engedélyek között – több kártyát hasinak véltek. Mint utóbb kiderült, a gyanú szinte minden ilyen esetben beigazolódott. A hamis kártyát felmutatók adatait a rendőrség a helyszínen rögzítette, ők valamennyien az ilyenkor szokásos eljárás lefolytatására számíthatnak.

Szerkesztőségünk értesülései szerint a jelentős vendégforgalomra apelláló szervezett bűnözők idén sem kerülték el a fesztivált. A rendőrség szombatról vasárnapra virradó éjjel intézkedett egy vidéki banda tagjaival szemben, s egy autóból – egyebek mellett – kábítószernek minősülő anyagok is előkerültek. Az ügyben a rendőrség vasárnap estig hivatalosan semmiféle információt nem közölt.

Az üdülőterületen vasárnap éjfélig tartanak nyitva a szórakozóhelyek, így akik a nagyszínpadi koncertekre nem kíváncsiak, bőven találnak más kikapcsolódási lehetőséget is. Az ideiglenes forgalmi rend hétfő reggel hat óráig lesz érvényben. Az üdülőterületi parkolókban hétfő reggeltől már ismét a megszokott parkolási rend szerint lehet elhelyezni a járműveket.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés