2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őszi start a növénypatikában

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Szeptember 16.

Az év elején megújult Hunyadi téri Kovi Növénypatikában megkezdődött az őszi szakvásár. Ez annyit jelent, hogy már szinte mindenhez hozzá lehet jutni, amihez november végéig a hobbikertekben, vagy akár a nagyüzemi művelésű termőföldeken szükség lehet. Megkezdték a gyümölcsfák, valamint a gabona vetőmagvak és a műtrágyák előrendelés-felvételét is. A tél előtti utolsó napsütéses hétvégékre persze nem csak a munkavégzéshez, hanem a kikapcsolódáshoz is ajánlanak termékeket, az üzletben például a különféle méretű bográcsokat, állványokat változatlanul szezonális áron lehet megvásárolni.

Merésznek tűnt Kováts Zoltán év eleji terve, amikor elhatározta, hogy megújítja és felfuttatja a Kubikos-szobor melletti, elsősorban kertészeti és növényvédelmi cikkeket árusító üzletet. A kibővített nyitva tartás (jelenleg hétköznap 7 és 17, szombaton 7 és 12 óra között várják a vásárlókat), valamint a különféle szolgáltatások kínálata, továbbá a vevőbarát kereskedelmi szemlélet egyértelműen a vállalkozót igazolta.

A kertészkedéssel foglalkozók számára Csongrádon egy olyan biztos ponttá vált a Kovi Növénypatika, melyet a reggeli órákban is érdemes felkeresni, s esetenként elegendő telefonon leadni a megrendelést. A kibővített nyitva tartás mellett újdonságnak számított a kertépítési és -gondozási szolgáltatás is, ami Kováts Zoltán szerint olyan sokrétű és jelentős megrendeléssort eredményezett, hogy időnként kénytelen volt várólistát készíteni. A vállalkozó eddigi tapasztalatai szerint az idős kerttulajdonosok éppúgy kérték a közreműködésüket, mint a mindennapi munkájuk során különösen elfoglalt középkorú hobbikertészek. Szintén kedvező tapasztalatokkal szolgált az üzletben kérhető ingyenes kertészeti szaktanácsadás, ugyanis egyre többen kezdték meg a házuk udvarában kialakított mini konyhakertek művelését. Számukra nem csak a legmegfelelőbb vetőmagvak, hanem a növényvédelmi módszerek és eljárások kiválasztásában is segítséget nyújtottak.

A fák nyesése és ápolása mellett az elmúlt hónapokban egyre nagyobb volt az érdeklődés a fatelepítések iránt, ezért szeptember elején megkezdték a gyümölcsfa csemetékre az előrendelések felvételét. Szintén lehet már rendelni gabona vetőmagvakat, valamint műtrágyákat, melyeket – nagyobb tétel esetén – a boltba érkezés napján akár házhoz is szállítanak. A növénypatikában ezek a termékek természetesen akár kis tételben is megrendelhetők, ugyanakkor a nagyobb tételben rendelők árelőnyhöz juthatnak.

A kerti munkák gyümölcsét sokféleképpen le lehet aratni, ezért például a jó minőségű pálinkák készítéséhez elengedhetetlenül szükséges cefregyűjtő edények mellett megkezdték a díszes pálinkásüvegek árusítását is. Ez utóbbiak között az egyszerűtől a kifejezetten míves, egyedien gravírozott változatokig terjed az áruskála. A még várható néhány kellemes őszi hétvégéhez szintén kaphatók hasznos eszközök, így például többféle méretű bográcsot és állványt készletből is kínálnak, ám akik nagyobb méretekben gondolkodnak, üstöt és üstházat is rövid szállítási határidővel rendelhetnek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés