2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gáttal és járdával is bizonyít a betonelemgyár

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. JÚLIUS 30.

A rövidesen befejeződő gátrekonstrukciós munkáknál, valamint a helyi járdaépítési programnál is fontos feladatok hárulnak a volt Szeviép-telepre. A betonelem-előregyártó üzem önkormányzati megvételét szorgalmazó, s abban hosszú távon is fantáziát látó Gyovai Zsolt szerint a korábbi üzleti kapcsolatok hatékony fenntartása, s az újabbak sikeres kiépítése folyamatosan igazolja, hogy a telepet érdemes volt megvásárolni. Jelenleg az üzem közvetlenül mintegy tizenöt személy számára biztosít megélhetést, ám – a tevékenységére épülő városi járdaépítési program révén – további közel húsz közmunkás foglalkoztatását is lehetővé teszi.

A tavaszi árhullám levonulása után újraindult gátfelújítás munkálataihoz máig a helyi betonelemgyár szállítja a háromfajta betont, valamint a telepen végezték az acélvázak előszerelési munkáit is. Az üzem napi kapacitását e feladat mindvégig csak részben kötötte le, a keverőrendszerrel ugyanis naponta akár több mint száz köbméter, az elvárásoknak megfelelő összetételű betont is elő tudnak állítani.

Az üzemben számos vidéki megrendelést is teljesítenek, a makói szennyvízcsatornázáshoz például fedlapokat készítenek. Eddig a megrendelés körülbelül harmadát teljesítették, így a következő hónapokban is bőven lesz még vele munkájuk. Mindeközben a helyi járdaépítési programhoz is elkészítettek már közel tizenötezer járdalapot, ami a teljes feladatnak szintén csak egy kis szeletét teszi ki, az eddigi tervek szerint ugyanis legalább négyszázezer darab lapra lesz szükség.

A gyártást – az időnként tapasztalható hatalmas hőség miatt – jelenleg zárt helyen végzik, s mivel télen is fedél alatt zajlik majd a munka, a keményebb fagyok beálltáig folyamatos maradhat a tevékenység.

A járdaépítési munkák folyamatosan zajlanak. A Hunyadi téren, az Ifjúság útján, valamint az Erkel, a Csemegi és az Andrássy utcában a járókelők már láthatják, s ki is próbálhatják a volt Szeviép-telepen készült új járólapokat.

Az üzemben jelenleg átlagosan mintegy húsz közmunkást foglalkoztatnak, mellettük – főállásban – egy személy látja el a gépészeti feladatokat. Az üzemben megvalósuló Start Munkaprogramhoz szorosan kapcsolódik a helyi járdaépítési projekt is, hiszen a járólapok beépítését szintén közmunkások végzik, vagyis az üzem – közvetetten – további tizenöt-húsz személy számára is biztosít munkahelyet.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés