2024. május 20., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Bernát és Felícia nevű olvasóinkat.  Holnap Konstantin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaságélénkítés – Átadták az inkubátorházat

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Június 4.

A város gazdasági életének középpontjába került a Bodrogi Bau Kft. által 104.608.482 forint uniós támogatással felújított Fő utca 61. szám alatti irodaház, melyet az elmúlt hétvégén nagyszabású rendezvénysorozat keretében avattak fel. Az inkubátorházzá fejlesztett épület várható helyi és térségi gazdaságélénkítő hatásáról a város önkormányzati vezetése nevében az avatóünnepségen köszöntőt mondó Gyovai Gáspár alpolgármester is elismerően szólt.

Csongrád és a Bodrogi Bau Kft. kapcsolatának ékes példája a Bodrogi Irodaház, amely határozott jövőképet jelenthet mindazon vállalkozások számára, melyek a beköltözésük után méltó és igényes környezetben tudnak megjelenni a partnereik előtt. Erről a huszonkét évvel ezelőtt alapított Bodrogi Bau Kft. ügyvezetője, Bodrogi Ferenc szólt a létesítmény főbejárata előtt június elsején elmondott avatóbeszédében.

A település központjában parókiát és társasházat építő, valamint – többek között – a helyi posta- és a könyvtárépület mellett a Szent Rókus-templomot is felújító cég újfent városképet meghatározó beruházást végzett. Az Inkubátorház-fejlesztés Csongrádon című, DAOP-1.1.1/C-09-2010-0025 számú projekt keretében megvalósult inkubátorház a másfél évtizede formálódó új csongrádi kereskedelmi-gazdasági centrumban – a megjelenésével és a funkcióival – meghatározóvá vált.

A bő kétezer négyzetméter hasznos alapterületű háromszintes modern irodakomplexum átadását Gyovai Gáspár alpolgármester fordulópontnak nevezte. Mint mondta, a város önkormányzati vezetése abban bízik, hogy a létesítmény mihamarabb betölti a funkcióját, s hozzájárul a helyi gazdasági élet megerősítéséhez.

Az épületgépészeti- és villamossági rendszer teljes cseréjével, tűz- és vagyonvédelmi beléptető hálózat kiépítésével, valamint homlokzati hőszigetelés, új nyílászárók, hangszigetelt válaszfalak és belső ajtók beépítésével környezetkímélővé és energiatakarékossá vált épületet Kondé Lajos nagyprépost, pasztorális püspöki helynök szentelte fel.

Az átadásról és az azt követő egész napos rendezvényről további képek találhatók a Bodrogi Bau Kft. Facebook-oldalán.

(X)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés